VYDRŽ PRŤKA, VYDRŽ!!!
.

COMPLETION IN PROGRESS.

Please be patient. Ta
Ráda bych všechny čtenáře upozornila, že se již od počátku května 2011 v Austrálii nenacházím. V tuto chvíli se snažím doplnit své zážitky a dostane se i na praktické rady :-)
Ať už patříte k mé rodině, kamarádům, přátelům, známým či neznámým...


(-: ...VÍTEJTE... :-)

Cesty života jsou nepředvídatelné a nevyzpytatelné. Mé kroky teď míří do míst, kde se žije "hlavou dolů", a tak zakládám tento blog, abych mohla informovat ty, které tu opustím, jak se mi v Klokanově daří, nedaří, co mě trápí a co mě dělá potěšení.

Prosím všechny návštěvníky o shovívavost... Snad se mi podaří vést blog racionálně s určitou posloupností a nádechem jakéhosi řádu (či neřádu) :-)

Pokud by někdo i přes to pociťoval potřebu mě kontaktovat osobně, nechť tak učiní na adrese: catchi@centrum.cz

...

sobota 18. dubna 2009

9.4. - přesun do Surfers Paradise

Balíme stan a podle včerejšího rozhodnutí se podíváme do Brisbane a na večer se přesuneme do Surfers padadise.


Rozhodli jsme se (přesvědčila jsem ostatní), že máme dost času a že si zajedeme trošku do vnitrozemí podívat se na vodopády o kterých nám říkal pán na informacích v Noose. Měli jsme mapičku a plni očekávání se vydali k prvním vodopádům. No byl to takový šplíchaneček než vodopád... Zkrátka jsme čekali víc...



Ale cesta podél řeky nám připomínala Vltavu. Teda až na ty palmy.


Tak jsme vyjeli k dalším vodopádům. U parkoviště jsme zjistili, že jsou daleko. Pořádnou mapu tam neměli a tak jsme to skrečovali. Aspoň jsme se zastavili na jednom z lookoutů (místo dalekého rozhledu) a tam se nám spravila chuť.

Tohle jsou vážení přátelé Glasshouse Mountains. Vyrůstají z ničeho. Opravdu nádhera! Škoda že nebyla lepší viditelnost...


Tenhle baráček je hned u lookoutu a spousta dalších. Kdo by se na tu přírodní krásu nechtěl koukat každé ráno?!



Tohle všechno jsme mohli vidět.


Kačenka a Glasshouse mountains.


Teď na ně trošku zasvítilo slunce.


Pak jsme se vydali do Brisbane. Zaparkovali jsme v centru v jedné z podzemních garáží a nechali se trubky svést nápisem od 6,9 AUD. To že je to cena za půl hodiny se dozvíte až u závory, kde na vás vykoukne 30 AUD za 2 hodiny. Ovšem odtud už není návratu. Tak jsme zatli zuby a šli se projít po městě. Nevím, jak se jednotlivá místa jmenují, tak si jen užívejte obrázky.








Na Gold Coast (zlaté pobřeží) jehož součástí je známé Surfers Paradise jsme dorazili za chvilku. V podstatě nám pořád připadalo že jsme v Brisbane, páč zastavěnou plochu jsme neopustili. Když tu se před námi zjevili hotely a ukazatele na Surfers paradise.



A hustá černá mračna nevěstila nic dobrého.


Hlavní třída Surfers paradise.


Našli jsme si ubytování v jednom ze skoro plných kempů. Postavili stan a zajeli si pro něco k jídlu a na procházku po promenádě.





Večer začalo pršet a tak jsme s Terkou a s Tomem přespali v autě. Čenda spal statečně ve stanu.

1 komentář:

  1. berushko lookout (místo dalekého rozhledu) my skromní čecháčci zoveme vyhlídkou:) opět musím chválit a chválit krásný fotečky. Fórek s Vltavou se poved:)
    těším se na domácí promítačku:)
    puspuspusinku :-* T.

    OdpovědětVymazat

Google Website Translator Gadget