VYDRŽ PRŤKA, VYDRŽ!!!
.

COMPLETION IN PROGRESS.

Please be patient. Ta
Ráda bych všechny čtenáře upozornila, že se již od počátku května 2011 v Austrálii nenacházím. V tuto chvíli se snažím doplnit své zážitky a dostane se i na praktické rady :-)
Ať už patříte k mé rodině, kamarádům, přátelům, známým či neznámým...


(-: ...VÍTEJTE... :-)

Cesty života jsou nepředvídatelné a nevyzpytatelné. Mé kroky teď míří do míst, kde se žije "hlavou dolů", a tak zakládám tento blog, abych mohla informovat ty, které tu opustím, jak se mi v Klokanově daří, nedaří, co mě trápí a co mě dělá potěšení.

Prosím všechny návštěvníky o shovívavost... Snad se mi podaří vést blog racionálně s určitou posloupností a nádechem jakéhosi řádu (či neřádu) :-)

Pokud by někdo i přes to pociťoval potřebu mě kontaktovat osobně, nechť tak učiní na adrese: catchi@centrum.cz

...

čtvrtek 16. dubna 2009

31.3.2009 - Kings Canyon

Vstávali jsme opět za tmy. Chtěli jsme vyrazit co nejdřív, abysme se vyhli vydru. Našim cílem byl Kings Canyon, další přírodní zázrak v Red Centre. Na parkovišti jsme načepovali vodu, víc než při jiných trecích, protože při tomhle výletu nejsou nikde nádrže, ze kterých si vodu můžete doplnit.

Parkoviště už bylo plné a my byli rádi, že jsme předběhli výlet pubertálních řvoucích australanů. Když kolem těch xichtů procházíte, v jejich očí se zračí naprostý nerespekt, frackovitost a přesvědčenost o tom, že mají celý svět u nohou a na háku. No mlátila bych to od rána do noci. Při vstupu do Kings Canyonu míjíte cedule s tím, že si máte vzít pevnou obuv a min. 3 litry vody na osobu. Tihle fakani měli žabky a půllitrové flaštičky zpola prázdné. Když se nad tímto faktem jejich učitelé rozčilovali, bylo jim jasně dáno na jevo, co si o nich jejich žáčci myslí.

Zpět k výletu. Tohle je začátek... vyšplhat se nahoru... Nevypadá to vysoké, ale za tím horizontem kopec pokračuje...


Pohled shora...


Náhorní plošina a na ní stojící Dan.


Skály...



Jedno z náměstíček...


Kačenka...



Tyhle stromy jsou velmi zajímavé. Zijí z vlhkosti a když nemají dostatek vody, tak odříznou přívod vody do některých větví a živí jen ty, které dokáže uživit. Proto je jeho koruna plná uschlých pahýlů a zelenajících se větví v jednom.


Kačenka a Dan nad propastí...


Na druhou stranu jsme se za několik hodin dostali.


To barevné dole je parkoviště.


Vršek vypadá jako včelí plástve nebo spíš úly...



Sestupujeme do Garden of Eden (="rajská zahrada").


Spousta zeleně a vody...


Postavili zde systém schodů a dřevěných balkónů...


Nakonec se v tom naši němci vykoupali a když dorazila výprava rozjívených pubertálních australanů, kteří naskákali do vody (ačkoliv nevěděli, co pod hladinou je), zvedli jsme kotvy...


Tohle vtékalo do předchozího jezírka.


Opět schůdky...


Garden of Eden z vrchu...


Včelí úly na náhorní plošině byly vytvořeny větrnou erozí.




Jezírko ze shora (aj s puberťákama)...






Pes dingo... chudáček byl na řetězu. Koukal smutně jako Diček...


Papoušci...


Malý vembloudek...


Klokan...


Ukazatel vzdálenosti... Nebude to pořádně vidět, tak vám řeknu, co tam je. Alice Springs 10, Tannant Creek 516 a Darwin 1502. Na většině ukazatelů je trojmístné číslo. Pokud je to totiž míň jak 100km, je to vlastně za rohem a tak se tím moc nezabývají :-) Mám i jinou fotku s ukazatelem na Adelaide kolem 1200km, ale to sem dám později.


Jinak jsme viděli divoké koně a velbloudy. Mají vyšlapané takové cestičky, po kterých se pohybují... Krása, když vám divocí koně přeběhnou před autem (samozřejmě v dostatečné vzdálenosti!)...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Google Website Translator Gadget