VYDRŽ PRŤKA, VYDRŽ!!!
.

COMPLETION IN PROGRESS.

Please be patient. Ta
Ráda bych všechny čtenáře upozornila, že se již od počátku května 2011 v Austrálii nenacházím. V tuto chvíli se snažím doplnit své zážitky a dostane se i na praktické rady :-)
Ať už patříte k mé rodině, kamarádům, přátelům, známým či neznámým...


(-: ...VÍTEJTE... :-)

Cesty života jsou nepředvídatelné a nevyzpytatelné. Mé kroky teď míří do míst, kde se žije "hlavou dolů", a tak zakládám tento blog, abych mohla informovat ty, které tu opustím, jak se mi v Klokanově daří, nedaří, co mě trápí a co mě dělá potěšení.

Prosím všechny návštěvníky o shovívavost... Snad se mi podaří vést blog racionálně s určitou posloupností a nádechem jakéhosi řádu (či neřádu) :-)

Pokud by někdo i přes to pociťoval potřebu mě kontaktovat osobně, nechť tak učiní na adrese: catchi@centrum.cz

...

pátek 17. dubna 2009

5.4. Přesun do Hervey Bay

Ráno jsme se probudili promočení... zpocení a mokří od toho, jak nám nateklo do stanu při nočním dešti. Ale aspoň přestalo pršet...

Tady jsme spinkali. Ta budova za námi je nějaké místní "kulturní centrum". Byla to jen obrovská místnost s venkovním barbecue, prolejzačkami pro děti a veřejnou toalotou s nepitnou vodou.


Tom se ukryl před deštěm na stůl.


Za kulturním centrem byla malá plážička. Koupat se tam ovšem nedá... rostou tam z moře keře, ale hlavně jsou tam jedovaté medůzy Box Jellyfish, na což upozorňuje následující nápis. Pokud už se někdo do vody odhodlá a je požahán, píší taam návod, jak místo požahání zneutralizovat. Máte použít ocet, který je v té bílé krabičce a pokud kud bude potřeba, máte zahájit resuscitaci a nevzdávat to, dokud nepřijede pomoc, protože většina lidí to přežije.


Takhle vypadala ta plážička...



... a sušíme... opět...


Měli jsme před sebou ještě nějakých 500km. Krajina se od tropických plantáží banánů a cukrové třtiny změnila v pastviny...



Projížděli jsme městem Rockhampton, které se též nazývá "beef capital" neboli hlavním městem hovězího masa... Na kruhovém objezdu vás proto nemůže překvapit socha krávy :-)

Zašli jsme do informačního centra, vyčůrali se a zjistili místo s dobrými stejky. Bylo hned vedle v hotelu. Prý výborné stejky za velmi dobrou cenu. Jenže otvírali až kolem půl dvanácté a my měli dvě hodinky času. Nesnídali jsme a tak jsme si chtěli zajít najíst do mekáče. Ten den tam obsluhovali děti a naúčtovali nám 10 dolarů za dva hamburgry. Nemohli jsme se dovolat nápravy a tak jsme s naprostým znechucením a hladoví zašli alespoň do parku. Na prohlídku okolí nám kvůli dohadování se v mekáči nezbyl čas.

Čenda, Terka a Tom v parku...



Nakonec jsme se napapkali stejků. Byly vynikající, obrovské se spoustou omáčky...




Tamní servírka byla původem z Čech. Žila ale jako dítě v Německu, tak byla její čeština taková roztomilá. Ale na to, že v Čechách vlastně nikdy přímo nežila a užívala jazyk jen s rodiči, válela!

S plnýma bříškama jsme vyrazili dál...




Auto na Fraser Island jsme zabukovali po cestě telefonicky. Museli jsme se dostavit do 5-té hodiny odpolední a jentaktak jsme to stihli. Zaplatili jsme zbytek peněz, auto ještě za další prachy pojistili, vyslechli kdy si máme auto ráno vyzvednout a jeli si nakoupit zásoby na dva dny, co budeme na ostrově. Bohužel bottle shop (obchod s alkoholem) zavřeli dřív, tak jsme byli bez piv. Cestou směrem do centra Hervey Bay, kde jsme si chtěli najít ubytko, jsme projeli kolem otevřeného "drive thru" bottle shopu. Zajeli jsme tam a pána u pokladny se zeptali zda-li neví o nějakém dobrém levném ubytování. Bottle shop byl součástí hotelu a protože jsme udělali útratu, dostali jsme nabídku na dva dvoulůžkové pokoje za 100 dolarů (za oba). Hned jsme to brali, protože jsme věděli, že backpackery budou chtít minimálně 20 dolarů za noclehárnu pro 6 lidí. Pokojíčky byly pěkné. Klimatizace, vlastní koupelna, televize, pohodlné postýlky a hlavně sucho!!!

Naše šťastná čtyřka.


Autíčko jsme měli před dveřma a to za ním je bottle shop.


Prostorného pokoje jsme využili k usušení stanu a spacáků.



Terka s Čendíkem...


Protože nám vyhládlo, vydali jsme se hledat něco k snědku. Nakonec jsme skončili na pizze. Byla výborná. Na pokoji jsme pak ještě načali zásoby alkoholu, zabalili si na další den a šli spinkat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Google Website Translator Gadget