VYDRŽ PRŤKA, VYDRŽ!!!
.

COMPLETION IN PROGRESS.

Please be patient. Ta
Ráda bych všechny čtenáře upozornila, že se již od počátku května 2011 v Austrálii nenacházím. V tuto chvíli se snažím doplnit své zážitky a dostane se i na praktické rady :-)
Ať už patříte k mé rodině, kamarádům, přátelům, známým či neznámým...


(-: ...VÍTEJTE... :-)

Cesty života jsou nepředvídatelné a nevyzpytatelné. Mé kroky teď míří do míst, kde se žije "hlavou dolů", a tak zakládám tento blog, abych mohla informovat ty, které tu opustím, jak se mi v Klokanově daří, nedaří, co mě trápí a co mě dělá potěšení.

Prosím všechny návštěvníky o shovívavost... Snad se mi podaří vést blog racionálně s určitou posloupností a nádechem jakéhosi řádu (či neřádu) :-)

Pokud by někdo i přes to pociťoval potřebu mě kontaktovat osobně, nechť tak učiní na adrese: catchi@centrum.cz

...

neděle 22. března 2009

14.3. St. Kilda a začátek Great Ocean Road

Ráno jsme si o pár ulic dál od hotelu vyzvedli auto a vydali se na cestu. Počasí bylo odporné...Lilo jak z konve a byla kosa. První zastávka? No přeci naplnit bříška :-) Čili snídaně v Sant Kilda. Je to část Melbourne přímo u oceánu s úzkou pláží, a hlavní ulicí s množstvím kavárniček a restaurací.


Pořád pršelo... :-( Ale snídaně byla dobroučká...


To sem musela vyfotit. Cake Shop.


A dortíčky pěkně z blízka...


Sbíhají se vám sliny??? :-)


Pak jsme vyrazili směr Geelong, po cestě jsme na chvilku sjeli z dálnice, aby jsme mohli pozorovat akrobatická letedla... Vyfotit se to nedalo, páč to bylo moc daleko.

Tohle je velmi populární surfařská pláž Bells Beach. Je domovem surfařských značek jako Rip Curl, Quicksilver, Roxy, Billabong. Všechny mají v malinkém městečku Bells Beach svůj velký obchod, kde můžete koupit všechno přes surfy, snowboardy, oblečení a neoprénu až po batohy, kufry a tašky.

Nicméně tohle je ona Bells beach. Vlnám to zrovna moc nepřálo, ale počasí se aspoň na chvilku umoudřilo.


Čekání na vlnu... Ty tečky v oceánu jsou surfaři... čekají na vlnu i 15 minut...Prostě tam v tý vodě jen tak sedí a klábosí.


Pak se ale za odměnu svezou- teda ti, co jsou v pravý okamžik na pravém místě a tu vlnu chytí.


Sešli jsme dolů na pláž... No nejšou klášný??? Bééééé...:-)


Společná s Danem.


Umělecká. Titul: Člověk a jeho nejlepší přítel.


Promiň Dičku, byla jsem ti nevěrná... Když von byl takovej hezky heboučkej a ještě neuměl pořádne vrtět vocáskem...


Tohle je taková lokální zajímavost z cesty. Ano, jistě, klokani nejsou lokální zajímavostí, ale klokani na golfovém hřišti? Jo... Golfisti je tam musí trpět i s jejich bobkama... Nesmí je vyhnat... Tak tam spolu koexistují... Bohužel se mi nepodařilo vyfotit golfistu u jamky s klokanem na okraji greenu, páč silně pršelo. Ale byl to fantastický pohled...stačí zapojit fantazii a uvidíte je taky :-)


Great Ocean Road je velmi vyhledávaná turisty, proto každých několik kilometrů narazíte na důležité informační tabule... jako třeba, že máte jet v levo!!!


Vítejte na Great Ocean Road. Jedné z nejkrásnějších pobřežních panoramatických cest na světě. Ve většině turistických denících byste našli rozesmáté obličeje u této brány... Já byla ráda že se mi jí podařilo vyfotit a neulítnul mi deštník (ale apoň se mi obrátil vnitřkem ven...).


Fotky po cestě...




Náš dopravní prostředek: Toyota Camry.




Kačenka se svatozáří... Neumíte si představit, jaká byla kosa... teda na australské poměry velká. Šla mi pára od pusy. To víte, člověk si tu na teplo rychle zvykne...



Duha...


Spinkali jsme v Apollo Bay. Našli jsme motel s krbem a výřivou vanou. Okupovala jsem jí celou hodinu. Na véču jsme si koupili 2 pizzy a láhev Muscata. Ňamy ňam...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Google Website Translator Gadget